Den Norske Skole Gran Canaria

Skoleinfo


AdresseCalle Bjorn Lyng no 4
PostnrES-35 120
PoststedArguineguín
PostboksSom besøksadressen ES-35 120 Arguineguín
Telefon+ 34 928 15 29 00
Faks+ 34 928 73 65 57
E-postpostmottak@colegio.no
Hjemmesidewww.colegio.no


 

Linjeoversikt

Studieretning Grad Fag/Linje Yrke Opptakskrav Varighet
Barneskole   Se www.colegio.no7 år (1. - 7. trinn)
StudieforberedendeStudiekompetanseStudiespesialisering med realfag, språkfag og samfunnsfag Se www.colegio.no3 år ( vg1 - vg3)
Ungdomsskole   Se www.colegio.no3 år (8. - 10. trinn)


Studiene

Søknadsfrist

Grunnskole og videregående skole.
SFO for 1. - 4. trinn
Internat for videregående elever under 18 år
Også barnehage på skoleområdet.
1.april er det hovedinntak, men vi behandler søknadene etter hvert som de kommer inn.
Eget søknadsskjema på skolens hjemmeside.
https://form.dnskole.com/

Stedet

Studieplasser

Klimasonen på sydkysten er regnet for å ha verdens beste "mikroklima", ideelt for personer som lider av astma, allergier, psoriasis og revmatisme. Derfor bor det mange nordeuropeere i alle aldre med disse sykdommene på Gran Canaria i vinter-halvåret. (Fra oktober til april/mai).

Gran Canaria har også en flott og mektig fjellheim hvor man etter et par timers kjøretur gjennom varierende terreng og spennende dalfører kan beskue en utrolig vakker natur, samtidig som man får kjølt seg ned. For i fjellheimen er det en behagelig, nesten kald bris. Her finner man store furuskoger og flere fjellvann med gode muligheter for sportsfiske. Rekorden for abbor skal etter sigende være på over 15-kilo! Men også Atlanterhavet byr på spennende fiske og det finnes mange charterbåter som tar med passasjerer for å jakte etter hai, tunfisk og marlin (sverdfisk).

Vårt skoleanlegg består av ca 1200 m2 bygningsareal og ca 3000 m2 tomteareal.
Vi har 21 undervisningsrom, medregnet skolekjøkken, musikkrom, formingssal, to datarom og laboratorium. I tillegg har vi egen avdeling for barnehagen, "sløydsal" ute, bibliotek og to garderober/dusjer for elever samt lesesal for videregående elever ved siden av biblioteket.
Totalt 350 elever, derav 90 i videregående.

Studentboliger

Lån/Stipend

Skolens internat: http://www.losteques.no/Elever i VGS: http://www.colegio.no/skolen/soknadsskjemaer/LanekassenForskrift.htm

Spesielt

Studieavgift

Skolen er tilpasset norske barn og ungdommer som bor på Gran Canaria i kortere eller lengre tid. Den er et spesielt viktig tilbud til barn som av helsemessige årsaker trenger et bedre vinterklima enn Norge kan tilby.

Skolen har også kontrakt med Rikshospitalet som arrangerer sine behandlingsreiser for barn og ungdom med lungesykdommer og/eller atoipsk eksem til vårt internat og vår skole.
Se skolens hjemmeside

Notater

Søknad

Skolen ble som første norske utenlandsskole godkjent som videregående skole med allmenne fag i 1992. Siden da har 18 rødruss-kull fullført sin skolegang med gode resultater hos oss (2011).
Skolen følger de samme læreplaner og elevene i uskole og videregående avlegger de samme eksamener med samme sensurering som elevene i Norge.
Se skolens hjemmeside.
Digitalt søknadsskjema på: https://form.dnskole.com/

Kontaktperson

Telefon

E-post

Rektor Benedikte Grongstad+ 34 928 15 29 00rektor@colegio.no