Holtekilen Folkehøgskole

Skoleinfo


AdresseMichelets vei 55
PostnrNO-1368
PoststedStabekk
Telefon0047 67 51 80 40
Faks0047 67 51 80 61
Mobil0047 40 40 51 30
E-postholtekilen@holtekilen.no
Hjemmesidewww.holtekilen.no


 

Linjeoversikt

Studieretning Fag/Linje Opptakskrav Varighet
Design/kreativitet/fashionMOTE/DESIGN18 år33 uker
Film/MediaFILM/VIDEO18 år33 uker
Kreativitet og uttrykkKUNST OG KOMMUNIKASJON18 år33 uker
MenneskerettigheterFREDSLINJA18 år33 uker
Musikk/studio/samspillMUSIKK/STUDIO18 år33 uker
Sang/musikkVOKALLINJA18 år33 uker
Solidaritet/rusomsorgSOSIOLOGI PÅ GATEPLAN18 år33 uker
Solidaritet/U-hjelpSØR-AFRIKA LINJA19 år33 uker


Studiene

Søknadsfrist

MED STORBYPULS PÅ TIMEPLANEN.

Sør-Afrikalinja og Sosiologi på Gateplan har praksis i bedrifter, skoler eller organisasjoner som er relevante for linjefaget.

Linjeturer:
Musikk/studio, Mote/design, Kunst og kommunikasjon og Film/video reiser til New York i høstsemesteret. Sosiologi på gateplan drar til San Fransisco. Fredslinja legger turen til Atlanta og Washington D.C. Sør-Afrika-linja reiser til Sør-Afrika i syv uker om våren. Når de andre er på linjetur, har Sør-Afrika-linja praksis.

Skoletur:
Om våren reiser de fleste til Marokko. Dette er en fin måte og oppleve Nord-Afrika på, sette fordommene på prøve, lære noe nytt om fremmede kulturer og deg selv. Skolen har teater og Osloprosjekt som varer i nesten 4 uker. Vi setter opp teaterstykker som hele skolen er involvert i og vi går under huden på norges hovedstad.
Fortløpende.

Stedet

Studieplasser

Holtekilen ligger 10 minutt med buss fra Oslo sentrum. Det er et funkisbygg med nyoppusset vestibyle/fellesrom og kjøkken, hyggelig spisesal, god mat!! Badstu og aktivitetsrom for biljard/darts, bordtennis, volleyball, fotball, landhockey, basket, etc.
Filmrom med redigeringsutstyr. Nytt musikk- og lydstudio. Oslo er den suverent største byen i Norge og tilbyr alt man kan ønske seg.
Et skoleår på Holtekilen vil gi deg en unik mulighet til å få oppleve dette. For de fleste månedene er månedskort for buss, tog og trikk inkludert i prisen.
Alle elevrom i hovedbygget har internettoppkobling, skolen har datarom og der er trådløs internettilgang i klasserom og fellesområder.
85 elevplasser.
18-års aldersgrense (19 år på Sør-Afrikalinja).

Studentboliger

Lån/Stipend

De fleste elever bor i dobbeltrom i skolens hovedbygg, men skolen har også flere enkeltrom. Disse dobbeltrommene pluss noen enkeltrom har dusj og wc.Du har rett til lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning.

Spesielt

Studieavgift

Holtekilen Folkehøgskole, som eies av Det Norske Baptistsamfunn, bygger på et kristent idégrunnlag og er inspirert av folkehøgskolens far, den danske dikterpresten Grundtvig.
Grundtvig trodde på menneskets muligheter. Han drømte om en skole som kunne hjelpe unge til "Mennesker rett at blive", og som vekket til medansvar for samfunnsutviklingen. Holtekilen Folkehøgskole ønsker å virkeliggjøre disse idéene.
Et år koster fra kr 74 600,- til kr 86 600 avhengig av hvilken linje og type rom du velger.

Notater

Søknad

Skoleåret varer i 33 uker, fra august til midten av mai. Stortinget har vedtatt at elever får 2 konkurransepoeng for et år på folkehøgskole. Et år på Holtekilen er en spennende oppdagelsesreise. Du får utforske egne talenter og utfordre egne holdninger. Du vil oppleve mye glede og få mange utfordringer gjennom å leve sammen med andre. Holtekilen Folkehøgskole er også et verksted for personlig vekst i et rusfritt miljø. Du må være villig til å engasjere deg i et nært mellommenneskelig fellesskap, bruke deg selv og ta medansvar for skolemiljøet.Du kan søke fra vår hjemmeside www.holtekilen.no eller sende søknaden til Holtekilen Folkehøgskole, Micheletsvei 55, 1368 Stabekk.

Kontaktperson

Telefon

E-post

Rektor Elsebeth Hansen0047 67 51 80 42holtekilen@holtekilen.no