Kunstskolen i Rogaland

Skoleinfo


AdresseBirkelandsgt. 2
Postnr4012
PoststedStavanger
Telefon51 51 00 00
Faks51 51 00 01
E-postpost@kir.no
Hjemmesidewww.kir.no


 

Linjeoversikt

Studieretning Grad Fag/Linje Yrke Opptakskrav Varighet
Kunstfagfagskoleutdanning i billedkunstkunst
maleri
tegning
foto
skulptur
data
video
grafikk
kunstteori
kreative yrkerLøse praktiske oppgaver og sende inn søknad. Samtale med opptakskomite.2 år


Studiene

Søknadsfrist

Kunstskolen i Rogaland (KiR) gir en 2. årig fagskoleutdanning i billedkunst. Prosjektperioder varer fra 1 til 4 uker hvor man konsentrere seg fulltid om et tema eller en teknikk. Lærerene er yrkesaktive billedkunstnere ansatt jobber deltid eller som gjestelærere. Kunstskolen er yrkesrettet, fleksibel og dynamisk. Vi ønsker at Kunstskolen skal være utadvendt og studentene deltar i flere utstillinger o.l. før utdanningen avsluttes med en avgangsutstilling på Sølvberget, Stavangers Kulturhus. KiR introduserer til tradisjonelle billedkunstneriske teknikker og gir en innføring i samtidskunstens metoder og intensjoner.

Studentene våre blir selvstendige kunstnere eller fortsetter studiene ved en Kunsthøyskole med billedkunst, kunsthåndverk, design, arkitektur, eller filmskole, tegneserieskole, noen kombinerer utdannelsen med andre fag og blir innovative medarbeider i næringslivet. Vi sier det er fornuftig å studere det du har lyst til, det er bedre med en kreativ utdannelse i CVen enn i drømmene.
29. april (sjekk hjemmeside for oppgaver m.m.). Fortløpende opptak. Ved ledige studieplasser kan man søke senere.

Stedet

Studieplasser

Kunstskolen holder til i Birkelandsgt. 2 like i nærheten av bussterminalen og jernbanestasjonen. Det er kort vei til byens kulturtilbud; Kulturhuset Sølvberget med galleri, bibliotek og kino, Rogaland Kunstnersenter på Nytorget, Stavanger Kunstforening, studenthuset Folken med konserter og filmklubb, Rogaland Museum, Rogaland Teater og Samtidskulturhuset Tou Scene. Stavanger by har et rikt uteliv og et kulturliv i utvikling. I 2008 var Stavanger Europeisk Kulturhovedstad sammen med Liverpool, byen og regionen fortsetter sin satsing på kultur.Det tas opp ca 24 nye studenter på 1. året, samt evt. supplerende studenter til 2.året.

Studentboliger

Lån/Stipend

KiR er tilsluttet Studentsamskipnaden, som har hybler/leiligheter/barnehageplass m.m. Søk SiS senest 15.april www.sis.uis.no Tlf: 51833300.Godkjent av Departementet. Lånerett i Statens Lånekasse.

Spesielt

Studieavgift

Stavanger sies å være den byen i Norge som bruker mest på kultur per innbygger. Dette betyr at det er mye som skjer av god kvalitet. Kommunen og fylket satser også på Kunstskolen og vi samarbeider i mange tilfeller.

På skolen har studentene tilgang frem til kl. 23 - 7 dager i uka hele året minus 9 uker på sommeren. Birkelandsgate 2 gir 40 studenter og stab/lærere 1250m2 å utvikle seg på. Hver student har et eget arbeidssted, samt mange rom/verksteder de kan jobbe på. Studentmiljøet er godt, hvor studentene arbeider lange kvelder, lager mat og ser film sammen og står for andre arrangement. Det er to studieturer i året, hver høst reiser vi til en stor utstilling/kunstmetropol, i de siste årene til Dokumentautstillingen i Tyskland, Liverpool Biennalen, Veneziabiennalen. På våren reiser vi til New York (fire siste årene.)

Kunstskolen gjør eksterne yrkesrettet prosjekter hvor studentene får erfaringer som direkte kan brukes i egen virksomhet. Vi har laget flere fasademalerier, Flower Tower på eget bygg, 450m2 ble malt på en renovert transformator tilhørende Lyse Energi, vi har hatt utsmykningskonkurranse om en boligmodul på Ymefeltet offshore. På denne måten tjener penger til skolens studietur som er gratis, og studentene som vinner får en pris i tillegg.
12.500,00 + 360,00 pr semester. Studietur ved oppstart er inkludert i denne prisen.

Notater

Søknad

Prosjekt perioder i: tegning, video, maleri, datagrafikk, skulptur, foto, installasjon/rom, performanse, arkitektur modellbygging, studietur, grafikk, kreativ metode, kunsthistorie og kunstteori, samtidskunst. Det siste del av 2. året er en selvvalgt fordypningspeiode som ender med en avgangsutstilling som er vår form for eksamen.Det er opptaksprøve, søkere finner oppgavene (fra begynnelsen av februar) på www.kir.no eller ring 51 51 00 00 og få de tilsendt.

Kontaktperson

Telefon

E-post

Kontorleder Kari Lise Holsen51 51 00 00post@kir.no