Livet som student i Italia

Boligforhold

De fleste universitetene i Italia har ikke studenthybler på universitetsområdet, men universitetene har vanligvis et boligkontor hvor du kan få informasjon om leie av studentboliger, noe som vanligvis er billigere enn å leie på det private markedet.

Levekostnader

Prisene varierer, avhengig av hvor du bor. Turistområdene og de største byene, særlig i Nord-Italia, er dyrere enn mindre byer. Når en regner med mat, lokale reiseutgifter og fritidsaktiviteter - vil et månedlig budsjett komme på 1000 til 1500 euro, avhengig av hvor en bor.

Det italienske kjøkken

I det italienske kjøkken varierer tradisjonene fra en by eller landsby til den neste. På reiser i Italia kan du spise regionale spesialiteter på steder hvor de serverer tradisjonell mat. Se etter "trattorie" i de mindre byene, der kan du få en virkelig smak av det lokale. Italia har et stort utvalg av restauranter av alle typer, og prisene varierer tilsvarende.

Fritid

Tradisjonelle festivaler er viktige hendelser i alle byer og landsbyer. Uansett hvor du bor bør du finne ut hva den lokale festival-kalenderen har å by på. Karneval blir feiret over hele Italia i februar eller mars hvert år. Det mest berømte karnevalet er i Venezia hvor mennesker fra hele verden kommer for å være med i feiringene med kostymer og masker - akkompagnert av musikk og fyrverkeri. En stor del av verdens kunstarv finnes i Italia. Det er en lang rekke muséer og kunstgallerier hvor du vil finne spennende ting.

Helsevesen

Det nye europeiske helseforsikringskortet er nyttig for europeere som oppholder seg midlertidig i et annet medlemsland. Kortet gir adgang til øyeblikkelig hjelp på samme vilkår som innbyggere i det landet man besøker har. Kortet avløser de papirformularene som er i bruk idag: E111 for kortere opphold som ferier og E128 for studieopphold. Det er viktig å merke seg at all medisinsk behandling uten dekning er meget dyrt.

Transport

Offentlig transport er vanligvis billig og effektiv, og antagelig den beste måten å se itaienske byer på, siden bensin, motorveiavgift og parkering er ganske dyrt i Italia. Billetter selges ikke underveis, men må kjøpes på forhånd, vanligvis i tobakks- og aviskiosker.