Studere i Spania

400 millioner mennesker i 21 forskjellige land har spansk som morsmål. Derfor er det et stort behov for folk som behersker spansk.

Dessuten er det mange som gjerne vil forstå mer av spansk og latin-amerikansk kultur, særlig når det gjelder kunst, litteratur, musikk og film. Å lese Cervantes og Garcia Marques på originalspråket gir en spesiell opplevelse. Spania er det beste stedet å lære spansk.

Spanske kulturminner er av de rikeste og mest varierte i verden. Mye kan føres tilbake til den geografiske beliggenheten på den iberiske halvøya, der Europa møter Afrika, og Middelhavet møter Atlanterhavet. De forskjellige folkeslagene som har slått seg ned her, har delt sine drømmer og sin kreativitet fra paleollitisk tid og fram til i dag.

Nasjonalparkene dekker et område på mer enn 325000 hektar og er under spesiell statlig beskyttelse. Hver nasjonalpark har sin egen spesielle karakter som gjør den unik.

Cantabriafjellene markerer et skille mellom klimasoner. Mot nord ligger Baskerland, Cantabria, Asturias og Galisia, med milde vintre og kjølige somre. Sør for Cantabria-fjellene ligger den tørre delen av Spania, som har lite nedbør og en nådeløs brennende sol som skinner fra en intenst blå himmel.